Help Het Sterrenfonds met hun kerstactie!

Help Het Sterrenfonds met hun kerstactie!

Help ons kinderen weer kind te laten zijn:

GUN ALLE KINDEREN EEN WARME KERST!

Op televisie zie je feestelijk versierde kerstbomen en mooi gedekte tafels met blije kinderen, maar jouw ouders hebben geen geld voor deze gezellige extra’s... Klasgenootjes vertellen over alle speciale cadeautjes die zij in de decembermaand hebben gekregen, terwijl jij niets hebt om uit te pakken... December is een maand waarin juist kinderen in een achterstandsituatie meer dan ooit kind moeten kunnen zijn. Want juist in deze maand worden zij geconfronteerd met hun "anders zijn". Omdat zij geen cadeautje vinden in hun schoen, terwijl ze wel in diezelfde Sinterklaas geloven, geen kerstboom hebben en niet van uitgebreide familiediners genieten, omdat ze op of onder de armoedegrens leven. Of omdat ze door hun ziekte en bijbehorend intensief ziekenhuisbezoek niet kunnen genieten van de speciale warmte in het gezin, die met december samen gaat. Terwijl juist deze tijd toch om de speciale dagen draait.

Kerst voor kinderen op of onder de armoedegrens
In delen van Nederland waar nog geen Kerstactiviteiten plaatsvinden hebben we de afgelopen twee jaar het KinderKerstPakket uitgereikt. Uit handen van de Kerstman en onze bekende Ambassadeurs zoals Frans Bauer, John van den Heuvel en John Heitinga hebben inmiddels ruim 1.800 kinderen in Amsterdam-Noord, Losser, De Bilt, Venlo, Bergen op Zoom, Leeuwarden en Dronten (inkomenstoets via Voedselbank) een fantastisch KinderKerstPakket ontvangen. Maatwerk voor jongere en oudere kinderen, jongens en meisjes. Een aansprekend kerstpakket met zo'n 25 kwalitatieve cadeautjes. Verzorgingsproducten van AXE, knutselmateriaal, make-up, sieraden, iets lekkers, knuffel, gezelschapsspel en speelgoed, aan werkelijk alles was gedacht. Waardoor kinderen weer even echt kind kunnen zijn.

Dit jaar staat het aantal van 2.500 pakketten gepland. Voor omgevingen waar in december nog niets voor ernstige zieke kinderen en kinderen in armoede wordt gedaan. Voor maar € 100,- geeft u een kind een Kerst om nooit meer te vergeten. Inmiddels hebben we al bijdragen ontvangen van o.a. Medusa, Rubinstein en Sterren.nl, terwijl Kerst voor Kids ons materieel en financieel ondersteunt. Maar we hebben nog een flinke weg te gaan....

Kerst in academische ziekenhuizen
De kinderen in het Sophia Kinderziekenhuis (Rotterdam) en UMCG (Groningen), die het weekend voor Kerstmis nog altijd in het ziekenhuis verbleven, hebben we eerder verrast met een bezoek van één van de Sterrenfonds Ambassadeurs en de Kerstman. Persoonlijk overhandigden zij hen een KinderKerstPakket. Waardoor de kinderen even heel speciaal waren en hun omgeving en vrienden ineens iets heel anders te vertellen hadden dan een verhaal over behandelingen en ziekenhuizen. In 2014 staat voor het laatste weekend voor Kerst een bezoek aan het Wilhelminakinderziekenhuis in Utrecht gepland, zodat we ook daar de kinderen een hoop te doen geven op Twitter, Facebook, Instagram en Snapchat!

Wat kunt u doen?
We kunnen dit niet alleen. Op heel veel manieren kunt u ons helpen:
* Financieel: Mooier kunnen we het niet maken, er is altijd geld nodig. Want hoeveel we ook gesponsord krijgen, sommige uitgaven zijn onontkoombaar. Iedere financiële bijdrage wordt dan ook erg gewaardeerd. Voor maar € 100,- geeft u een kind een Kerst om nooit meer te vergeten.
* Geschenken: Voor jongere of oudere kinderen, jongens of meisjes, alle nieuwe cadeautjes zijn welkom. Omdat u een relatie heeft die over artikelen beschikt die voor kinderen interessant zijn of omdat u zelf relatiegeschenken over heeft. Met of zonder logo, 100 of 1000 exemplaren. Zolang we met elkaar maar weten dat kinderen ervan gaan stralen.
* Kerstpakketten / eindejaarsgeschenken: Veel bedrijven bestellen geschenken voor de decembermaand. Voor medewerkers of voor relaties. Bestelt u deze geschenken bij Kerst voor Kids, of het nu een bestaand kerstpakket of maatwerk is, dan ontvangt het Sterrenfonds een deel van deze omzet.
* Oude mobiele telefoons: "Uw mobieltje vult hun schoen...". Omdat een oud mobieltje ons gemiddeld 2,50 euro oplevert. Ondersteuning van deze actie (bijvoorbeeld door al uw medewerkers, relaties en/of hun medewerkers te stimuleren hun oude mobiel in te leveren) helpt ons heel veel verder. Terwijl het u weinig kost. Alle benodigde materialen voor de inzameling leveren wij aan.
* Helpende handen:Ook onderdeel zijn van de evenementen is mogelijk. Denk aan het helpen bij het inpakken van de kerstpakketten, het organiseren van een fondswervende actie, actief telefoons en/of cadeaus werven of wat we in onderling overleg dan ook bedenken. Wilt u ons helpen, dan overleggen we graag over de mogelijkheden.

Contactgegevens:
T +31(0)418 576058 · F +31(0)418 576059 ·
www.sterrenfonds.nl · info@sterrenfonds.nl

Deel deze post